Соціальні ініціативи Гемафонду

01 серпня 2023

Важко уявити сучасну компанію, що не ініціює соціальні проекти. Адже знання, досвід і частину ресурсів обов’язково треба спрямовувати на користь суспільству.

Ще у 2009 році Гемафонд ініціював низку програм застосування пуповинної крові. Вони поєднали навчання лікарів та розробку і впровадження новітніх методів лікування за допомогою стовбурових клітин на безкоштовних засадах:

  • Найбільш відомою стала програма КорДі, що отримала міжнародне визнання і стала офіційною в Україні. Сотні українських малюків із вродженими вадами серця ще в перші години життя потребують операції з використанням донорської крові. Завдяки КорДі з’явилася можливість використовувати власну пуповинну кров замість донорської. Це допомагає уникнути зараження і запалень від переливання дорослої крові; швидко відновитися за рахунок фетального гемоглобіну і стовбурових клітин; запобігти гіпоксії й інвалідизації від довгого чекання на операцію. В перші роки Гемафонд повністю брав на себе реалізацію проекту. Наразі це державна програма, що економить до 50% бюджетних коштів на відновлення після операції дитини.

Читати більше про програму КорДі

  • Згодом подібний проект було реалізовано для дітей із розщепленням хребта (Spina Bifida). Наразі таке лікування малюк може отримати в Охматдиті. Усі витрати зі збору, переробки та логістики бере на себе Гемафонд. 

Операції на власній пуповинній крові

У 2020 році Гемафонд ініціював допомогу родинам, у яких є дитина з онкогематологічним захворюванням. За світовою практикою найчастіше саме родичі стають донорами стовбурових клітин для лікування таких хворих. Тому коли така сім’я планує народження наступного малюка, вкрай важливо зберегти його пуповинну кров. При своєчасному зверненні до Гемафонду вся процедура збереження пуповинної крові на 18 років є для батьків безкоштовною.

Читати більше про використання пуповинної крові в онкогематології

Якщо в родині є старша дитина з іншими захворюваннями, що корегуються клітинною терапією (наприклад, неврологічні розлади, аутизм, ДЦП), родина гарантовано отримає максимальну знижку на всі послуги Гемафонду.

Аби скористатися однією з соціальних програм, необхідно своєчасно звернутися до Гемафонду. Бажано зробити це до 36 тижня вагітності, щоб мати час ретельно підготуватися (можливо, пройти додаткові обстеження) та організувати процес збереження або переробки біологічного матеріалу.

З 2014 були запропоновані спеціальні умови на послуги Гемафонду для сімей військових і добровольців, які захищають Україну в зоні бойових дій:

  • Знижка 20% + 1 рік безкоштовного зберігання на первинні пакети переробки і збереження пуповинної крові, пуповини і плаценти
  • Для сімей, які вже є клієнтами Сімейного банку пуповинної крові Гемафонд, безкоштовно подовжуємо щорічне зберігання 
  • Для сімей, в яких дитина втратила одного з батьків внаслідок бойових дій, Гемафонд безкоштовно подовжує зберігання матеріалу до повноліття дитини*. Для переоформлення умов зберігання необхідно звернутись до клієнтського відділу, надіславши запит на e-mail client@hemafund.com aбо на гарячу лінію за телефоном +38 098 496 09 26
  • Знижка 20% + 1 рік безкоштовного зберігання на первинні пакети отримання мезенхімальних стромальних клітин з жирової тканини або шкіри.
  • Безкоштовне приготування зі збережених клітин препарату для введення та логістики до лікувального закладу України при необхідності лікування військового.

 

Не залишає Гемафонд і просвітницьку діяльність. Лікарі, студенти медичних коледжів і університетів, школярі можуть відвідати біотехнологічний комплекс, поспілкуватися з фахівцями, на власні очі побачити виробничі процеси.

Гемафонд запрошує приєднатися до створення нових соціальних ініціатив лікарів-новаторів та науковців - адже ми всі відповідальні за здорове майбутнє нашого суспільства.

Більше інформації можна отримати за телефоном 044 496 09 26.