Співпраця Гемафонду з клінікою Charite у Німеччині

08 липня 2021

У 2020 році компанія Гемафонд спільно з науковцями клініки Charite (Берлін) заснувала нову наукову лабораторію Celldot. 
 
Лабораторія знаходиться в Берліні та займається науковими проектами у сфері регенеративної медицини - вивчення потенціалу стовбурових клітин, розробка і втілення нових методів лікування тяжких захворювань, розробкою iPS-клітин для репродуктивної медицини.
 
Науково-дослідницька лабораторія Гемафонду, що знаходиться у Києві, теж задіяна в обширному науковому проекті. В рамках договору з клінікою Charite і дослідницьким агентством BCRT Гемафонд культивує мезенхімальні стовбурові клітини з різних джерел.
 
  Чому саме ці компанії об'єднали зусилля? 
 
Як вказано в договорі співпраці, компанія Гемафонд займається виробництвом, тестуванням і характеристикою мезенхімальних стовбурових клітин найвищої якості.  Клініка Charite проводить фундаментальні дослідження з урахуванням наукових аспектів і проблем.  
Клініка Шаріте і Гемафонд мають спільну мету - отримання нових знань про клінічне застосування МСК.
 
В рамках співпраці у червні до Берліну власною логістичною компанією Гемафонду, незважаючи на пов'язані з карантином труднощі, було доставлено МСК з пуповини, плаценти, з волосяних фолікулів  дерми. Це ще раз довело, що при злагодженій роботі і наявності досвіду транспортування біологічного матеріалу у інші країни не є проблемою. 
 
Шаріте є одним з найбільших університетських медичних комплексів в Європі. Тут проводять дослідження, лікують і навчаються лікарі і вчені на найвищому міжнародному рівні. У Шаріте навчалися і працювали більше половини всіх німецьких лауреатів Нобелівської премії в галузі медицини і фізіології, серед них такі знатні вчені, як Еміль фон Берінг (Emil von Behring), Роберт Кох (Robert Koch) і Пауль Ерліх (Paul Ehrlich). Університетська клініка Шаріте є освітньою установою з визнаним авторитетом. Пріоритетними напрямками роботи клініки є лікування і надання допомоги, а також наукова робота і навчання.
 
Заснована у 2006 році, BCRT є продуктом союзу між Charité - Universitätsmedizin Berlin та Асоціацією Гельмгольца. BCRT має команду у кількості понад 250 дослідницького та допоміжного персоналу (в основному з лікарів, фахівців з природничих, поступальних та технічних наук, докторантів та технічного персоналу.
BCRT - це всесвітньо відомий, міждисциплінарний дослідницький центр, основним напрямком якого є дослідження в галузі стовбурових клітин та розвитку регенеративної медицини. 
 
Звичайно, розширення діяльності Гемафонду у Німеччині дає більше можливостей при виборі клінік для клієнтів сімейного банку пуповинної крові Гемафонд, а також для клієнтів біобанків Німеччини. Адже зараз немає в світі країни, де можна використати можливості клітинної терапії в повному обсязі. Тільки сумісна діяльність біобанків з клініками і науковими установами по всьому світові, досвід біобанку у транспортуванні біологічного матеріалу та досвід організації терапії для своїх клієнтів дає клієнту гарантію отримання лікування в разі необхідності.
 
 
Клієнти європейських біобанків зі своїми депозитами теж мають змогу перевозити стовбурові клітини в Україну і лікуватися в українських медичних установах. В цьому році до України за лікуванням вже звернулися клієнти декількох біобанків, зокрема Віта-34, Німеччина; Bioscience, Сан-Маріно; PBKM, Польща; Cryo-Save, Польща (Швейцарія).