Чому краще обрати український банк пуповинної крові ГЕМАФОНД.

26 квітня 2024

В круговерті питань, пов’язаних із народженням дитини, усі дев’ять місяців домінує: «Що я ще можу зробити для малюка?». Здорова їжа, музика, свіже повітря, найкращий лікар, одяг, іграшки…і, звичайно, міркування над збереженням або передачею на благодійність стовбурових клітин після народження.

Скоріш за все, якщо дозволяють фінанси, ви вже точно вирішили зберегти стовбурові клітини, зібрані при народженні, саме для своєї родини. Залишилось останнє питання – кому саме довірити збереження цінного матеріалу? Зараз в Україні є як українські банки пуповинної крові, так і посередники, що презентують іноземні банки. Польща, Великобританія, Швейцарія...так чому ж краще обрати саме український Гемафонд?

Перша причина природна – якість депозиту, життєздатність і кількість отриманих клітин напряму залежать від температури і часу доставки біологічного матеріалу до лабораторії. Власна цілодобова логістична служба Гемафонду дозволяє обробити більшість зразків, зібраних у Києві, практично відразу після пологів, а з інших міст України – протягом першої доби після народження дитини.

Друга причина – більше можливостей для родини. Як довела практика, саме в Україні живуть найвибагливіші клієнти, для яких якість і кількість матеріалу в пріоритеті. Тому Гемафонд завжди обирає найкращі методики. Сьогодні тільки в українському Гемафонді можна одночасно зберегти пуповинну кров, фрагменти пуповини, тканину плаценти, виділені з пуповини і плаценти мезенхімальні стовбурові клітини. До того ж при отриманні мезенхімальних стовбурових клітин біологічний матеріал проходить 2–3 цикли культивування (пасажі). Це потребує більше часу і витратних матеріалів, але дозволяє отримати більше 70 млн мезенхімальних клітин і зберегти їх дозовано. У майбутньому таку кількість можна використати для лікування навіть дорослої людини або додатково отримати лікувальну дозу з кожної збереженої пробірки.

Європейскі біобанки віддають перевагу збереженню тільки тканини пуповини або плаценти, деякі виділяють мезенхімальні клітини, але не більше 1-10 млн, це дозволяє зменшити витрати та перекласти у майбутньому вартість отримання лікувальної дози на клієнта.

Третя причина – порційне зберігання. Сучасні методики дозволяють отримати велику кількість стовбурових клітин із  кожного зібраного зразка. Весь депозит зберігається порційно. Це дозволяє використовувати пуповинну кров декілька раз, а з кожної пробірки фрагментів пуповини, тканини плаценти отримувати окремі лікувальні дози у майбутньому. Виділені мезенхімальні стовбурові клітини теж дозують по 5-20 млн, у залежності від показників і циклу культивування.

Такий підхід виправданий, адже більше 90% персональних зразків використовують у регенеративній медицині, де терапевтична кількість клітин  менша, ніж при лікуванні лейкозів. Особливо це стосується локального введення клітинного препарату або використання для лікування дитини.

Четверта причина – технології. Можливо в це важко повірити, але Гемафонд отримує значно більшу кількість стовбурових клітин з кожного зразка, ніж іноземні колеги. Це пояснюється як часом і температурним режимом доставки матеріалу до лабораторії, так і відмінністю між автоматичним (іноземні біобанки, представлені в Україні) та полуавтоматичним (Гемафонд) методами обробки. Останній дозволяє підлаштовуватися під особливості кожного зразка і зберігати все до останньої клітини.

Ці пункти дуже важливі для кожної сім’ї, адже мезенхімальні стовбурові клітини з пуповини і плаценти сьогодні використовують не лише для дитини, а й для інших членів родини. Кількість доз і кількість клітин важливі для лікування зараз і для можливості залишити запас здоров’я самій дитині на майбутнє.

П’ята причина – інформаційна підтримка 24/7. В Гемафонді не буває вихідних, свят або незручного часу, якщо клієнт має важливий запит або проблему. Цілодобова інформаційна підтримка, досвід вирішення складних питань дозволяють Гемафонду злагоджено працювати як у рутинному режимі, так і в обставинах, коли залишається обмаль часу.  Ми практично завжди успішно організовуємо збір матеріалу навіть при зміні обставин, пологових будинків і міст. У разі необхідності обробки і використання власної пуповинної крові дитині на операцію або термінового приготування препарату і доставки до лікувального закладу миттєво підключаються всі необхідні спеціалісти. Звичайно, з таким ставленням до клієнта, Гемафонд вже має досвід приготування клітинного препарату і організації лікування у вихідні, ніччю, і навіть вже через 2 години після народження дитини і збору матеріалу.

Шоста причина – відкритість компанії. Кожен клієнт Гемафонду має змогу відвідати кріосховище, задати питання співробітникам, ознайомитися з основними процесами і побачити свій депозит на власні очі. При запиті клієнта ми надаємо повну інформацію стосовно процесу переробки, результати аналізів, умови зберігання також й англійською мовою. Це важливо для організації лікування в іноземній клініці або транспортування до банку пуповинної крові за кордон. До того ж, наші клієнти-юристи визнають умови договору з Гемафондом найбільш клієнторієнтованими у порівнянні з іншими банками.

Сьома причина – доступ до лікування. Звичайно, немає країни, а тим паче однієї клініки, де можна лікувати всі відомі захворювання. Тому кожному сучасному біобанку треба мати інформацію щодо клінік клітинної терапії по всьому світові, умови і ціни лікування, можливість транспортування. І хоча Гемафонд має домовленості з багатьма лікарнями за кордоном, практично всі застосування стовбурових клітин відбувалися в Україні. Основними причинами були – наявність відповідного фахівця і лікарні, доступна ціна, відсутність необхідності транспортування хворого і необхідності чекати на лікування. Гемафонд має власну клініку, де клієнти банку отримують лікування стовбуровими клітинами швидко і доступно, а також користується послугами перевірених часом лікарень-партнерів.

Навіть маленькі пацієнти з Європи, чия пуповинна кров зберігається в європейських банках, приїжджають зі своїми депозитами на лікування саме до Гемафонду. Це переважно діти з розладами нервової системи – аутизм, ДЦП, затримка розвитку.

Восьма причина – додаткове страхування. Гемафонд страхує свою відповідальність, гарантує безкоштовну доставку всім світом, у разі необхідності лікування, і страхує дитину від тяжких захворювань на 20, 000 Євро.

Дев’ята причина – соціальна відповідальність. Сімейний банк пуповинної крові підтримує українські сім’ї зі дня свого заснування. З 2009 року Гемафонд безкоштовно переробляє і доставляє новонародженим на операцію їх власну пуповинну кров. З 2020 року кожна сім’я, у якій є хвора на онкогематологію старша дитина, має змогу безкоштовно зберегти пуповинну кров молодшої дитини. Безкоштовно подовжується зберігання депозитів для учасників активних бойових дій або при втраті одного з батьків через військові дії. Максимальна знижка надається для двійні, трійні. На максимальну знижку можуть розраховувати і сім’ї, у яких є хвора старша дитина, стан якої можна поліпшити за допомогою клітинної терапії. 

Десята причина – організація процесу. Клієнти Гемафонду отримують максимальний перелік послуг сучасного банку. Банк пуповинної крові має всі необхідні лабораторії для роботи з різними типами біологічного матеріалу – лабораторії переробки, тестування і кріозаморожування. Спеціалісти Гемафонду також культивують клітини та виготовляють клітинний препарат для застосування. Всі депозити зберігаються у власному кріосховищі. Цілодобова логістична служба біобанку забезпечує доставку по всьому світу. Клієнтський відділ вирішує основні питання – консультаційна підтримка, оформлення документів, організація лікування або транспортування і т. ін.

Одинадцята причина – додаткові послуги. Крім пуповинної крові, пуповини і плаценти Гемафонд пропонує послуги отримання стромальних клітин з жирової тканини, з волосяних фолікулів шкіри (зокрема нервовий гребінь), що теж використовують у лікуванні. Для косметології зберігається гомогенат (екстракт) плаценти. Всі клієнти Гемафонду, а також члени їх родини мають знижки на додаткові послуги.

Дванадцята причина – наукова діяльність. Гемафонд не лише бере участь, а й ініціює дослідження спільно з відомими установами. В Україні це Академія наук, Центр дитячої кардіології та кардіохірургії, НДСЛ «Охматдит».

Для наукової діяльності у Німеччині було відкрито лабораторію Celldot, а для дослідницьких робіт відомої німецької клініки Charite Гемафонд офіційно культивує мезенхімальні стовбурові клітини з різних джерел.

Тринадцята причина – міжнародне визнання. Методики переробки пуповинної крові на операції новонародженим, розроблені Гемафондом, отримали міжнародне визнання. У 2017 році Гемафонд офіційно визнаний міжнародним лідером у переробці і транспортуванні пуповинної крові. Вже декілька років Гемафонд допомагає європейським партнерам, збирає і заморожує біологічний матеріал для іноземців, діти яких народилися в Україні; а також організовує лікування і виготовляє клітинні препарати для застосування з матеріалу, збереженого у різних європейських біобанках – це також засвідчує довіру до наших технологій.

Чотирнадцята причина – досвід транспортування в інші країни. Гемафонд не лише гарантує безкоштовну доставку депозитів всім світом, компанія вже має багаторічний досвід. Перші депозити було транспортовано до Румунії і Польщі ще у 2009 році. На даний час власна логістична служба і логістичні компанії-партнери транспортувала біологічний матеріал між наступними країнами: Україна, Велика Британія,  Німеччина, Румунія, Словенія, Польща, Сан-Марино, Російська Федерація, Грузія, Молдова, Білорусь.

П’ятнадцята причина – постійне вдосконалення. Ми продовжуємо надавати доступ нашим клієнтам до якісних і сучасних технологій, до клітинної терапії та інноваційних розробок. Для цього Гемафонд постійно навчає співробітників, вдосконалює свої процеси, вводить в експлуатацію сучасні лабораторії. Наші біологи, лікарі та науковці беруть участь у міжнародних конференціях і симпозіумах.

Шістнадцята причина – колектив. Гемафонд об’єднує клієнторієнтовних співробітників, які люблять людей і свою роботу, небайдужих і відповідальних. Адже компанію роблять люди і саме вони можуть гарантувати якість послуг.

Сімнадцята причина - можливість для кожного клієнта обрати країну зберігання - Україну або Німеччину, зі збереженням умов договору, тарифів і додаткових гарантій. У 2022 році у Німеччині заснована біотехнологічна компанія HEMAFUND EUROPE, що займається обробкою і зберіганням біологічного матеріалу, зібраного в Євросоюзі, а також приймає на зберігання депозити клієнтів українських біобанків.

Вісімнадцята причина - доступ до майбутніх технологій. Світ і, зокрема, медицина розвиваються швидкими темпами. Все більше лікарів і науковців шукають вирішення проблем у персональній медицині і індівідуальному підході. Власний біологічний матеріал, збережений у біобанку, дозволяє виготовляти персоналізовані ліки, генетично модифікувати клітини або експериментувати з новітними ліками на них, "вирощувати" тканини і органи, збирати медичний анамнез і проводити дослідження, що можуть допомогти всій родині... та ще багато чого, що зараз ми не можемо навіть уявити. Теоретично клітинні і тканинні препарати зберігаються у рідкому азоті вічність і можуть допомогти навіть правнукам.

 

У 2023 році Гемафонду виповнилося 18 років. Ми дійсно пишаємося нашими напрацюваннями та з оптимізмом дивимося у майбутнє. З кожним роком причин, за якими варто приєднатися до одного з найкращих банків світу, Гемафонду, стає все більше.

Ласкаво просимо у нашу велику родину!

 

Ми завжди раді вислухати ваші пропозиції й побажання за телефоном: +38 098 (044) 496 09 26 або електронною поштою на support@hemafund.com

Читайте також про вимоги до сучасних банків пуповинної крові