Лікування апластичної анемії трирічного Енріке стало можливим лише завдяки пуповинній крові.

17 грудня 2019

У Енріке апластичну анемію діагностували взимку 2018 року. Зараз у дитини ремісія. Лікування виявилося можливим тільки завдяки тому, що батьки зберегли пуповинну кров сина при народженні в банку персонального зберігання пуповинної крові в Португалії.

Про біологічну страховку - збереження клітин пуповинної крові, - родина дізналася ще  14 років тому, коли готувалася до народження першого сина. Тоді подружжя впевнено прийняло рішення зберегти запас стовбурових клітин, який може знадобитися дитині в далекому майбутньому. Звичайно, після народження молодшого сина також скористалися послугами банку пуповинної крові.

«Справа не тільки в рівності наших дітей, - розповідає мама Енріке, - Ми покладалися на прогрес медицини в майбутньому, не думаючи про те, що біостраховка може знадобитися так швидко, адже обидва сина народилися і росли здоровими».

Минулої зими, коли стан трирічного Енріке погіршився через апластичну анемію, хлопчика госпіталізували в педіатричну лікарню Донья Естефанія в Лісабоні. До пересадки стовбурових клітин маленького пацієнта готували в Лісабонському інституті онкології. Трансплантація відбулася 5 квітня 2019 року, після чого кількість лейкоцитів в крові Енріке  та інші гематологічні показники стали швидко відновлюватися. Енріке виписали з лікарні вже  через місяць після пересадки.

Сьогодні трансплантація гемопоетичних стовбурових клітин схвалена світовою спільнотою як метод лікування більше 100 важких захворювань: хвороб крові, імунної системи та ряду спадкових захворювань.

Подбайте про біологічну страховку власної дитини - збережіть пуповинну кров в Сімейному банку пуповинної крові ГЕМАФОНД.

Читайте також Історію одного пацієнта