HEMAFUND EUROPE. Багаторічний досвід Гемафонду та нова якість сервісу і технологій у Німеччині.

14 жовтня 2023

В жовтні 2023 року Гемафонд розпочав важливий етап для запуску біотехнологічної компанії Hemafund Europe у Німеччині.

Компанія була заснована у травні 2022 року, проходила необхідні підготовчі етапи та попередні перевірки і узгодження.  Hemafund Europe заручився потужною підтримкою уряду Німеччини, клініки Charité-Universitätsmedizin Berlin, Берлінського інституту здоров’я (BIH) у Charité та Інституту біомедичної інженерії Фраунгофера. Місцем локації біотехнологічної компанії обрано технологічно-науковий парк, розташований на землі Бранденбург. Близькість до столиці Німеччини, центрального аеропорту та лікувальних установ, залучених в спільних лікувальних програмах, а також наявність профільної інфраструктури у науковому парку надають перевагу біобанку та мають велике значення у впровадженні найвищих стандартів якості і сервісу.

«Німеччина вже була піонером у цій галузі медицини в минулому: перший банк пуповинної крові в Європі був створений тут у 1997 році», – пояснює Бенджамін Курце. «Мені приємно, що ми продовжуємо цю традицію, пропонуючи інноваційні методи лікування та розширюючи лінійку клітинних продуктів людини. Центральне розташування в столичному регіоні Берлін-Бранденбург, щільна університетська і дослідницька інфраструктура, а також хороша регіональна транспортна інфраструктура зі столичним аеропортом BER пропонують чудові умови для інноваційних компаній».

 Взято зі статті німецької преси.

Повноцінна робота біобанку і лабораторій Hemafund Europe допоможе впровадити український метод оперування дітей з вродженими вадами із застосуванням пуповинної крові в Німеччині. Крім цього компанія планує дотримуватись високих стандартів, враховуючи багаторічний досвід роботи Гемафонду в Україні - для кожної родини надати вищий рівень сервісу та можливостей, ніж ті, що існують зараз на ринку біобанкінгу у країнах Європейського Союзу.

Український біобанк Гемафонд завжди був частиною міжнародної спільноти банкування стовбурових клітин і клітинної терапії. Гемафонд  першим з біобанків України  став членом Cord Blood Association (CBA), розпочав довгострокове наукове співробітництво з відомими закордонними клініками, приймає на лікування в Україні клієнтів європейських біобанків та за необхідністю організовує транспортування пуповинної крові своїх клієнтів в інші країни.

У світі Гемафонд вважають одним з найкращих біобанків, адже він один з небагатьох, хто надає своїм клієнтам повний комплекс якісних послуг - від збору і зберігання біоматеріалу до лікування і транспортування, а також є розробником дієвих методик.

Повноцінний запуск біотехнологічної компанії Hemafund Europe планується в першій половині 2024 року. Новий поштовх до розвитку отримає і український Гемафонд: сумісні проекти, організація клітинної терапії в обох країнах, покращення логістики тощо. Вже зараз клієнти Гемафонду і інших українських кріобанків можуть перевезти свої депозити на безпечне зберігання до Берліну або обрати зберігання у Німеччині ще на етапі підписання договору. На даний момент перевезені депозити Гемафонду зберігаються на території біобанку клініки Шаріте, а вже у 2024 році їх буде перевезено до власного кріосховища Hemafund Europe. Водночас тарифи і умови договору не зміняться, оплачений період зберігання буде збережено, але відповідальність перед клієнтами буде нести вже німецький Hemafund.

 Детальніше про транспортування.

Ми дякуємо кожному, хто обрав Гемафонд для зберігання цінного матеріалу своєї родини та продовжуємо ставати краще, впроваджувати нові технології та зростати заради кожного нашого клієнта.