Ось тоді в родині вирішили: «Третій дитині бути»

01 лютого 2021

Кожна вагітна, виношуючи малюка, прагне дати йому найкраще – здорову їжу, спокій, любов, найкращі умови для появи на світ. Але іноді, навіть при ретельному плануванні, настає непередбачувана ситуація.

Пологова травма – це порушення цілісності та розлад функції тканин та органів новонародженого, що виникають під час пологів. Біля 2% дітей отримують травми внаслідок затяжних або стрімких пологів, переношеності або недоношеності,  акушерської допомоги та медикаметозної стимуляції, фізіологічних особливостей породіллі та новонародженого.

13 років тому в українській родині з Дніпра передчасно народилася друга дитина, такий бажаний син. При пологах дитина перенесла гіпоксію та отримала ушкодження головного мозку. Близько десяти років батьки посилено реабілітували сина, особливо переймаючись його сліпотою та судомами. Було важко змиритися, що хлопчику погано вдається керувати тілом, навіть гра в футбол та шкільні фізичні вправи були недоступні. Час йшов, але консервативне лікування та навіть сучасні препарати не давали результату. В процесі пошуку ліків для сина, мама неодноразово наштовхувалася на незрозумілі стовбурові клітини, але це здавалося небезпечним та дорогим лікуванням. Ознайомившись з морем літератури та проконсультувавшись з лікарями та медичним представником ГЕМАФОНДу, батьки відкрили для себе, що клітинна терапія – це вже перевірене часом лікування, а стовбурові клітини можуть бути безпечними та володіють потужними регенеративними властивостями, якщо вони власні та зібрані при народженні. Ось тоді в родині зрозуміли: «Третій дитині бути». Шлях до третьої вагітності був нелегкий, і в пологовий за другим сином поїхали тільки через кілька років -  з хвилюванням та зі спеціальним контейнером для збору пуповинної крові та пуповини.

Третя дитина теж народилася передчасно, але абсолютно здоровою. Було зібрано тільки 28 мл пуповинної крові, на щастя, сумісної зі старшим сином, тому найбільше лікар покладався на мезенхімальні стовбурові клітини (МСК) з пуповини. Але вже після першої інфузії пуповинної крові, через декілька місяців, стан дитини покращився – зникли ознаки судомної активності на ЕЕГ та за даними оптично-когерентної томографії кількість гангліозних клітин сітківки збільшилася на 30%.

Повторні застосування проводилися МСК з пуповини брата не тільки внутрішньовенно, а й ендолюмбально (у спинномозковий канал) і парабульбарно (введення у ділянку орбіти біля очного яблука). Результати були вражаючими, вже за рік хлопчик зміг змінити спеціалізовану школу-інтернат на звичайну, почав бачити написане на дошці, займатися гімнастикою і боротьбою та грати в футбол. Приємним бонусом стало зникнення ознак гіперактивності та ознак аутоімунного процесу (за даними імунограми). І хоч шлях до одужання ще триває, важливими цеглинками стали саме стовбурові клітини, зібрані при народженні.

«Мы более 10 лет искали способы помочь ребенку с восстановлением зрительного нерва обоих глаз (родовая травма)! Инвалид по зрению.
И вот, наконец-то нашли! 

Спасибо Вам огромное!
Тут у сына нашли и аутоимунное заболевание, и помогли его вылечить за 2 курса!!!
У него улучшилась координация, электроэнцефалограмма, появилось желание и возможность заниматься мелкой моторикой (собирать лего, бусы и т.д.), смог перейти из школы-интерната в обычную школу, сел на 1ю парту и ВИДИТ то, что написано на доске!!!
Это много стоит)
На 1.07.19 зрение было:
Правый глаз - 0.05 %
Левый глаз - 0.10%
На 01.07.20 зрение стало:
Правый глаз - 0.10%
Левый глаз - 0.15%
По результатам ОСТ - увеличилось количество клеток в зрительном нерве, он утолщается!
Знаем и понимаем, это это не предел) Но есть к чему стремиться и, самое главное, С КЕМ!!!
Спасибо Вам
»

 Пропонуємо ознайомитись також з першим успішним застосуванням пуповинної крові молодшої дитини для рятування старшої, яке було організовано ГЕМАФОНДом ще в 2009 році Пуповинна кров врятувала життя Софії

та прочитати про лікування аутизму власними стовбуровими клітинами Від безмовності до повноцінного дитинства